Eats - Chocolate Pudding with Semolina / İrmikli Çikolatalı Hafif Tatlı
Çikolatalı
İrmikli Sütlü Tatlı:
Bu tarifi
Özge arkadaşımdan aldım. Evinde yerken bayıldım ve hemen eve gelince yaptım.
Biz eşimle bayıldık siz de deneyin derim.
İçindekiler:
80 gr eti
bar çikolata
1 küçük
paket krema (200 gr)
1 litre süt
8 çorba
kaşığı irmik
Bir bardaktan
az yarım bardaktan biraz fazla şeker (ben az tatlı sevdiğim için böyle yaptım 1
bardak da koyabilirsiniz.
İçine arzuya
göre, donmuş vişne, ahududu, çilek ya da muz. Ya da en altına kedi dili biskuviye kahve ekleyip tiramisu gibi de deneyebilirsiniz.
İlk olarak
sütle irmik iyice karıştırılıp kaynayıp göz göz olana kadar pişiriliyor.
Kaynamaya yakın şeker ilave ediliyor. Kaynadıktan sonra 2-3 dk kadar daha
karıştırın daha sonra altını kapatın.
Başka bir
kapta kremayı atıp ateşin üzerinde
karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlarken alıp içine parçaladığınız çikolataları
atıp eritin ve iyice karıştırın. Basit bir ganaj krema yapıyorsunuz.
Kaselere önce
irmik sonra meyve ve üstüne çikolata kremayı döküp, soğuduktan sonra
buzdolabında 1 saat kadar iyice soğuması için bekleyin. Afiyet olsun.
Ingredients:
80 gr chocolate
1 packet milk crème (200 gr)
1 litre milk
8 soup spoon of semolina
3/4 glass of milk (as I like it less
sweet I put this much you can put 1 glass as well)
Frozen fruits of your choice
berries, strawberries, cherries or banana. You can also try it with sponge fingers dipped in coffee and put below the serving bowl as a different kind of tiramisu.
I took this recipe from my friend
Özge and tried it immediately afterwards. I and my husband like it very much
and I believe you should try it too. In order to make it, firstly milk and semolina
is well mixed and cooked on fire. Just before it is well heated to boil add
sugar and keep cooking until it boils. After it boils leave it boiling for
two-three more minutes. Then take it from the fire. Secondly, in another bowl
cook the milk crème until it is on the point of boiling but close the fire just
before it boils. Then cut the chocolate bar into small pieces and mix the milk crème
with the chocolate until it forms a smooth mixture. (You are making a basic
chocolate ganache). Then you are ready to put the semolina pudding into small
serving bowls and then put the fruits of your choice on it. Finally add the chocolate ganache on top of all. Bon
appétit.

Yorumlar
Yorum Gönder