Eats - Chocolate Pudding with Semolina / İrmikli Çikolatalı Hafif Tatlı

Çikolatalı İrmikli Sütlü Tatlı:
Bu tarifi Özge arkadaşımdan aldım. Evinde yerken bayıldım ve hemen eve gelince yaptım. Biz eşimle bayıldık siz de deneyin derim.
İçindekiler:
80 gr eti bar çikolata
1 küçük paket krema (200 gr)
1 litre süt
8 çorba kaşığı irmik
Bir bardaktan az yarım bardaktan biraz fazla şeker (ben az tatlı sevdiğim için böyle yaptım 1 bardak da koyabilirsiniz.
İçine arzuya göre, donmuş vişne, ahududu, çilek ya da muz. Ya da en altına kedi dili biskuviye kahve ekleyip tiramisu gibi de deneyebilirsiniz. 


İlk olarak sütle irmik iyice karıştırılıp kaynayıp göz göz olana kadar pişiriliyor. Kaynamaya yakın şeker ilave ediliyor. Kaynadıktan sonra 2-3 dk kadar daha karıştırın daha sonra altını kapatın.
Başka bir kapta kremayı  atıp ateşin üzerinde karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlarken alıp içine parçaladığınız çikolataları atıp eritin ve iyice karıştırın. Basit bir ganaj krema yapıyorsunuz.
Kaselere önce irmik sonra meyve ve üstüne çikolata kremayı döküp, soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat kadar iyice soğuması için bekleyin. Afiyet olsun.

Semolina pudding with chocolate and fruits:
Ingredients:
80 gr chocolate
1 packet milk crème (200 gr)
1 litre milk
8 soup spoon of semolina
3/4 glass of milk (as I like it less sweet I put this much you can put 1 glass as well)
Frozen fruits of your choice berries, strawberries, cherries or banana. You can also try it with sponge fingers dipped in coffee and put below the serving bowl as a different kind of tiramisu.

I took this recipe from my friend Özge and tried it immediately afterwards. I and my husband like it very much and I believe you should try it too. In order to make it, firstly milk and semolina is well mixed and cooked on fire. Just before it is well heated to boil add sugar and keep cooking until it boils. After it boils leave it boiling for two-three more minutes. Then take it from the fire. Secondly, in another bowl cook the milk crème until it is on the point of boiling but close the fire just before it boils. Then cut the chocolate bar into small pieces and mix the milk crème with the chocolate until it forms a smooth mixture. (You are making a basic chocolate ganache). Then you are ready to put the semolina pudding into small serving bowls and then put the fruits of your choice on it. Finally add the chocolate ganache on top of all. Bon appétit. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar