Eats - (Turkish Cuisine) Mommy's Pastry /Anniş Böreği / Peynirli Börek
Anniş Böreği :
İçi İçin:
İstediğiniz kadar peynir çeşitleri- ben beyaz peynir, lor ve çerkez
peynirini karıştırıyorum, siz kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.-
Maydanoz ve dereotu, yeşil ve kırmızıbiber küçük küçük doğrayıp ekleyin.
3 Yufka
Ara sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yarım su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı süt
2 yumurta
Bunları iyice karıştırıp tepsiye koyduğumuz yufka aralarına sosumuzdan
koyup 1,5 yufka koyduktan sonra içimizi eşit şekilde dağıtın. En son katmanları
da koyduktan sonra üzerine kalan sosu döküp dağıtıp, en üstüne arzuya göre
susam ve ya çörekotu koyabilirsiniz. En son olarak üzerine eritip döktüğünüz
yaklaşık 1 çorba kaşığı kadar tereyağını dökün 175 derecede önceden ısıtılmış
fırında pişirin. Aynı tarife kıymalı iç hazırlayıp kıymalı börek de yapabilirsiniz. Ben yaptım çok güzel oldu.
Mommy’s Pastry:
Ingredients:
All kinds of cheese –
I use soft feta cheese, soft goat’s cheese and a kind of yellow cottage cheese.
Parsley, dill, green
and red pepper cut them into small pieces.
Mix them all very
well.
3 yufka – thin sheets
of pastry-
For the sauce:
2 eggs
A tea glass of olive
oil
1/2 glass of yogurt
3/4 glass of milk. Mix all very well.
Put one of the thin
sheets of pastry on a tray. Between each layer pour a little bit of the sauce
mixture you made. After placing 1,5 sheets of pastry put the inside mixture you
made with cheese and greens and spread it evenly on the pastry. After closing
it with the remaining pastry and putting the sauce evenly in each layer you can
pour the remaining sauce on the pastry. After all is done, melt a spoon of
butter in order to coat the pastry. You can ornament the top with sesame or nigella. Preset the oven 175 degrees Celsius and bake
it until the top is roasted.With the same recipe and sauce made you can also made the pastry with minced meat.

Yorumlar
Yorum Gönder