Az Yağlı Yulaflı Poğaça / Ekmek


İçindekiler: 
1 paket yaş maya 
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı maden suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 bardak un
2 bardak yulaf unu (ben ince ve kalın olanından kullandım) 
isteğe göre 2 bardak normal un ya da tam buğday unu (toplamda 6 bardak unu istediğiniz farklı unlardan karıştırabilirsiniz)

Üstü için: 1 yumurta sarısı, susam, çörek otu

İç malzeme: İstediğiniz çeşit peynirler - isteğe göre maydanoz-dereotu- kırmızı biber - zeytin -ceviz ya da isterseniz boş olarak ekmek şeklinde yapabilirsiniz. 

Bir kapta, ısıtılmış ama ılık bir süte mayayı ve şekeri karıştırın. 3-4 dk bekleyip üstüne maden suyunu, sıvı yağı, ve tuzu ekleyin. 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın. Toparlanmayacak şekilde tek tek diğer unları da karıştırarak ekleyim. İyice karıştırdıktan sonra, hamur ele yapışan kıvamda kalsın. Kabımızda yoğurulmuş hamurun üstüne ıslak bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra hamuru ister parça parça yuvarlak poğaçalar halinde şekillendirip, isterseniz benim gibi kek kalıbına döküp iç harcını içine ekleyip ekmek şeklinde yapın. Üstüne yumurta sarısı ve çok az tereyağını karıştırıp sürün, üstüne susam ..vs ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsuun..

Ingredients: 
1 packet fresh yeast
1,5 water glass milk
1 coffee spoon sugar
1 water glass mineral water
1 coffee spoon salt
1 water glass olive oil
2 glass oat flour
2 glass whole wheat flour
2 glass white flour (you can actually mix 6 water glass of  whichever flour you want, I also put white flour to make it softer)

For the top: sesame and nigella seeds. dressing inside: mix any soft cheese with white cheese or any kind you want. Add parsley - dill - red pepper- olives...etc. if you want.

In a bowl mix lukewarm milk, fresh yeast and sugar. Wait for 3-4 minutes. Add oil, mineral water, salt and mix well. Then slowly add the flour and mix well. It should be sticky and soft in the end. Left it in the bowl covered with wet towel for an hour. Then you can shape it round with cheese filling or spread it into a cake bowl to make it like a cake. Spread egg yolk, and a pinch of white butter on the top. 

Bake it in an 180 degrees celsius preheated oven. Bon appetit!! 




Yorumlar

Popüler Yayınlar