Buğdaylı Yoğurtlu Çorba - Yogurt Soup with Wheat



Yoğurtlu Buğday Çorbası

İçindekiler:
2,5 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım litre sıcak su
yarım bardak pişmiş nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak

1 su bardağı aşurelik buğdayı önce iyice yıkayıp süzüp sonra, sıcak suya atıp tencere veya düdüklüde yumuşayana kadar pişirin.
Diğer bir kenarda yoğurt ve yumurtaları iyice çırpın ve karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş kaynamış ve yumuşamış olan buğdayın suyundan ve tanesinden bu karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin. En sonunda tamamını ekleyip karıştırarak kaynatın.
Yine farklı bir tarafta iki kaşık tereyağı yarım kaşık zeytinyağını karıştırıp içine sarımsak, nane ve kırmızı biberi ekleyip ateşte fıkırdatın. Bu karışımı çorbanın üzerine sos olarak kullanıp karıştırın. Afiyet olsun!!



Yogurt Soup With Wheat

Ingredients:
2,5 water glass yogurt
2 eggs
1 water glass wheat
1/2 litre hot water
1/2 water glass chickpeas
2 tablespoon butter
1/2 tablespoon olive oil
dry mints
red pepper
4 cloves of garlic

First wash the wheat and drain it and then cook it in a large pot until it is soft (you can also use pressure cooker to make it softer.)
While it is cooking in another place mix the eggs and yogurt very well.
Then slowly add the wheat and its boiled water to this mixture and keep on mixing it so that the eggs in the yogurt will not ruin. Finally mix all carefully and boil it while mixing.
In a small pan add butter, olive oil, dry mints, redpeppers and garlic and boil them.
Finally use this mixture on the top of the soup as a sauce and mix it. Bon appetit!!


Yorumlar

Popüler Yayınlar